Η επικοινωνία είναι… Facebook?

favicon

Όλα είναι Facebook. Μια ματιά σε μία παραλία. Ένα βλέμμα σε ένα εστιατόριο. Μία εικόνα σε κάποιο cafe είναι αρκετή για να το διαπιστώσεις: όλοι είναι στο Facebook! Ανεβάζουν φωτογραφίες ή video, αγαπημένα τραγούδια, στιγμές από την καθημερινότητά τους. Και όχι μόνο!

images

Όλο και περισσότεροι ενημερώνονται πλέον από το Facebook, προγραμματίζουν την έξοδο ή τις διακοπές τους με βάση τις πληροφορίες που έχουν αναρτήσει οι φίλοι τους, επιλέγουν τις αγορές τους από τις αναρίθμητες αναρτήσεις του δημοφιλούς κοινωνικού δικτύου.

Για τις επιχειρήσεις οι οποίες απευθύνονται στο ευρύ κοινό, αλλά όχι μόνο γι’αυτές, δεν υπάρχει επιλογή. Η παρουσία στο Facebook αποτελεί μονόδρομο.

Αρκεί η παρουσία στα Social Media;

Η απάντηση είναι ξεκάθαρη: Όχι!

Στην εποχή της υπερπληροφόρησης το βάρος πέφτει στο περιεχόμενο. Μόνο το προσεκτικά επιμελημένο περιεχόμενο, σε μορφή κειμένου, φωτογραφίας και video μπορεί να ξεχωρίσει στα μάτια ενός χρήστη, από τα οποία περνούν καθημερινά εκατοντάδες αναρτήσεις.

images 2Η εταιρική επικοινωνία στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης απαιτεί παράλληλα διάρκεια και επιμονή.

Είναι επιστήμη και ονομάζεται Marketing Multimedia. Σύμφωνα με τον Keith Nissen, αναλυτή από το Scottsdale της Αριζόνας:
“Όταν σκέφτεστε για [πλατφόρμες πολυμέσων] και τι είναι όλα αυτά, είναι για να είναι σε θέση να μεταφέρονται μαζικά μηνύματα μάρκετινγκ με συσκευές που επιλέγει η ζήτηση», λέει ο Nissen. “Νομίζω ότι αυτό που είναι πιο ενδιαφέρον είναι το πώς αυτά τα εργαλεία μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε συνδυασμό με άλλα εργαλεία πολυμέσων για την υποστήριξη της επιχείρησης”.

Περαιτέρω επισημαίνει ότι “Πιστεύω ότι ιδιαίτερα για τις μικρές επιχειρήσεις η επικοινωνία μέσα από τη χρήση των εργαλείων αυτών είναι πιθανόν πιο σημαντική από την εσωτερική επικοινωνία.”

Διάρκεια και επιμονή για την προσέλκυση κοινού, το οποίο σταδιακά εξελίσσεται σε μία πίστη κοινότητα ανθρώπων, οι οποίοι συμμετέχουν στις αναρτήσεις της επιχείρησης, μιλούν για αυτήν και συστήνουν τις υπηρεσίες και τα προϊόντα της.

Η επικοινωνία και η διαφήμιση όχι μόνο στο Facebook, αλλά και στα άλλα δημοφιλή social media αναπτύσσεται ραγδαία και εκατομμύρια επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο έχουν προσαρμόσει τη στρατηγική τους στο κλίμα της εποχής.

Εσύ;

Θα αργήσεις;

http://metavasis.gr/

Write a Comment